ÇEVRECİLİK BİLİNCİ ESBAŞ ÇOCUK YUVASINA YEŞİL BAYRAK KAZANDIRDI

Kazdağları Ekoloji Platformu, Truva Bakır ve Cengiz Holding Kazdağları'nda Yeşil Aklama Peşinde! Kazdağları Ekoloji Platformu, Truva Bakır ve Cengiz Holding Kazdağları'nda Yeşil Aklama Peşinde!

ESBAŞ Çocuk Yuvası, ulusal koordinasyonu Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Eko-Okullar Programı kapsamında Yeşil Bayrak aldı.

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevrecilik, çevre yönetimi bilincini oluşturmak ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik eğitimi vermek için uygulanıyor. Yeşil Bayrak ise, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okul simgesi olarak, gerekli kriterleri karşılayan yuva ve okullara veriliyor.

Okulların, öğrencilerini çevresel konularda bilgilendirirken, ayrıca ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını da bilinçlendirmede etkin rol almalarını amaçlayan Eko-Okullar Programı, eğitim kurumlarında ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlıyor.

Hafta sonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Büyük Tiyatro Salonunda yapılan törende Yeşil Bayrak Ödülü ESBAŞ Çocuk Yuvası yetkililerine takdim edildi.

ESBAŞ Çocuk Yuvasının, öğrencilerini atıkların geri dönüştürülmesi, su tasarrufu, biyolojik çeşitlilik, küresel ısınma, sağlıklı beslenme, temizlik ve tasarruf konularında bilinçlendirmeye verdiği önem sayesinde yeşil bayrak aldığını belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Yeşil Bayrağın okulumuz bahçesinde dalgalanacak olmasının sevinci ve heyecanı içinde sürdürülebilirlik için yaptığımız tüm güzel çalışmalara aynı şekilde devam edeceğiz. Program kapsamında özveri ile çalışıp daha güzel, yeşil ve yaşanabilir bir dünya için çaba sarf eden tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimize teşekkür eder, Yeşil Bayraklarının her zaman dalgalanmasını dileriz” diye konuştu.

ESBAŞ’ın, çalışanlarının toplam mutluluğunu sağlamak amacıyla 25 yıldır, Ege Serbest Bölgesi içinde yer alan tüm şirketlerin çalışanlarının çocuklarına eğitim veren ESBAŞ Çocuk Yuvası, Bilim Şenliği, fen ve uzay bilimlerinin yanı sıra robotik ve İngilizce eğitimleri gibi etkinlikleri ve fiziksel olanakları ile ABD ve Avrupa’nın en modern yuva standartlarına sahiptir. ESBAŞ Çocuk Yuvası UNICEF tarafından 2013 yılında başarılı bir kurum olarak diğer okul öncesi kurumlara örnek gösterilmiştir.

Editör: Haber Merkezi