CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İçişleri Bakanlığına depremde kaybolan vatandaşlarla ilgili kamuoyuna açıklayıcı bilgi verilmesi konusunda çağrıda bulundu.

6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümüne sayılı günler kalmasına rağmen, depremde kaybolanlara halâ ulaşılamadı. Daha önce konuyla ilgili soru önergeleri veren ancak yanıt alamayan Milletvekili Tutdere, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, kayıplarla ilgili kamuoyuna açıklayıcı bir açıklama yapmaları hususunda çağrıda bulundu.

Milletvekili Tutdere, çağrısında şu ifadelere yer verdi:

Donut Makinesi Donut Makinesi

“Deprem illerinde depremzedelerin sorunları katlanarak devam ediyor. Barınmadan sağlığa eğitimden spora her alanda vatandaşlarımız ciddi anlamda sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu sorunların yanında vicdanlarımızı kanatan ve gerçekte Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmayan büyük bir acı tablo ile karşı karşıyayız; yakınlarından haber alamayan yurttaşlarımızın sorunu. Deprem illerinde 100’den fazla vatandaşımızın akıbetinin ne olduğu konusunda herhangi bir bilgi yok. İçişleri Bakanlığımıza buradan açık çağrı yapıyoruz; birinci yıl dolmak üzere, kayıp şahıslar konusunda bugüne kadar ne tür çalışmalar yaptınız, vatandaşlarımızın akıbetini neden tespit etmediniz, ailelere neden doyurucu bir açıklama yapmadınız? İçişleri Bakanlığının bütün yetkili kurumlarını göreve davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türkiye’de bir afette kaybolmuşsa, vefat etmişse, yaralanmışsa, akıbeti neyse devletin, hükumetin bu konuda akrabalarına, yakınlarına ve ailelerine bilgi vermesi anayasal görevidir. Kayıp şahıslar hakkında kamuoyuna ve yakınlarına yeterli ve açıklayıcı bilgi vermelerini bekliyoruz.”

DEPREMDE KAÇ KAYIP VAR?

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları ile Dayanışma Derneğinin rakamlarına göre, depremde 38’i çocuk olmak üzere 145 depremzededen halâ haber alınamıyor. Adıyaman’da ise DEMAK-DER listesindeki 2 depremzede ile birlikte toplam 6 kayıp bulunuyor. 

Editör: Haber Merkezi