Çocuğun cinsel istismarı failine getirilecek af çocuğun üstün yararına aykırıdır. Çocuk Cinsel Obje değildir.&n...

Çocuğun cinsel istismarı failine getirilecek af çocuğun üstün yararına aykırıdır.

Çocuk Cinsel Obje değildir. 
Evlilik kurumunun tarafı olamaz...

Türkiye’de yasal evlenme yaşı 18’dir. Bununla birlikte, çocuklar 17 yaşına bastıklarında ailelerinin veya yasal vasilerinin izniyle evlenebilmektedirler. 16 yaşındaki çocuklar ise “istisnai durumlarda ve hayati önem arz eden bir gerekçenin olması şartıyla” mahkemeden alınan özel izinle evlenebilmektedirler.

Günümüzde evlilik yaşı giderek yükselse de Türkiye’de çocuk yaşta evlilikler hâlen bir sorundur. Bu durum; kız çocuklarına yönelik cinsiyet kalıp yargılarını pekiştiren, onların eğitimlerine engel olan, sağlıklarını tehlikeye atan ve onları şiddet ve yoksulluk riskine maruz bırakan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansımasıdır.(UNİCEF)

Çocuk istismarının dünyadaki en yaygın biçimlerinden biri de çocuk evliliğidir...

Çocuk evliliği genellikle 18 yaşından küçük bir çocuğun evlenmesi anlamına gelir.

Çocuk evlilikleri, çocukları ailelerinden, okullarından, arkadaşlarından ayırmaktadır.
Erken yaşta aile sorumluluğunu omuzlarına yüklemekte, gelişimini olumsuz etkilemekte, sıklıkla aile içi şiddete maruz bırakmaktadır.
Erken yaşta yapılan evlilikte çocuk 
fiziksel, fizyolojik ve psikolojik olarak evlenmeye hazır değildir. 
Evlenebilmek için belli bir düzeyde fiziksel, psikolojik olgun olunması gerekir. Evlilik bireyin seçim yapabileceği bir durumken, 18 yaş altı çocuğun seçim yapma hakkı elinden alınmaktadır...

18 yaşının altında olan gelişme çağındaki çocuk, toplumsal anlamda olgunlaşmamış gerekli toplumsal rolleri tam anlamıyla anlayamamıştır. Zaten bu yaş dönemi Erginlik Çağına denk geldiğinden çocuk  fiziksel, psikolojik, ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme içerisindedir. Ergen zaten bu kadar değişikliğe uyum sağlayamazken evlendirilmesi, çocuğun tam oluşmamış kimlikle, kendi içine hapsolmuş bir hayatla yaşamasına sebep olacaktır. Hayatının baharında olan bir kız çocuğunun hayatı kararacaktır...

18 yaş altı çocuğun istismarcısıyla evlenmiş olması bir çok sorunu beraberinde getirir. Çocuğun çocukluğu elinden alınır. Psikolojik ve fiziksel hasara yol açmış kişi ile evlilik adı altında aynı ortamda bulunması ve yaşaması ile birlikte; geçmişle, şimdiki zamanla ve gelecek ile ilgili bütün zaman dilimlerini birlikte yaşayacak, telafisi zor psikolojik problemlerle başa çıkamayacaktır. Kendisini istismar etmiş olan kişiyle yaşayarak hayata dair bir çok becerisi yanlış gelişecektir. Karar verme, müzakere etme, eleştirel düşünme becerileri yok olacaktır. Toplumsal rolünü anlayamayacak, topluma uyum sağlayamayacaktır. Özgüven eksikliği yaşayacak, sosyal hayata uyum sağlayamayacak, MAĞDUR iken istismarcısıyla beraber ortak bir hayatın içine atılarak CEZALANDIRILACAKTIR.
Evlendirilen çocuk evde sömürüye, her türlü şiddete açık hale getirilecektir.

Çocuk Evlilikleri İnsan Hakları İhlalinin Bir Çeşididir.

Sonuç olarak çocuk evliliklerinin pek çok yönden sakıncalıdır. Çocuğun istismarcısıyla evlendirilmesi de daha büyük problemleri beraberinde getirecektir.

Erken evlilikler Çocukların Çocukluklarını ellerinden alır!...

Çocuklara aile, ev, çocuk bakımı gibi sorumlulukların verilmesiyle modern köleler oluşturulmuş olacaktır. 
Erken yaşta evlilikler o toplumun kalkınmasındaki en büyük problemdir.
Yoksulluk artar, eğitim düzeyi düşer, sağlığın geliştirilmesinde bile engel teşkil eder. Erken evlenen birey ve toplum üzerinde trajik sonuçlar meydana gelir.

Toplumda çocuklar ekonomik bir yük değil, toplumun değerli bireyleridir.

Geleceğimizin mimarı olan genç nüfusun eğitimli, sağlıklı ve yetenekli olması gerekir. Zaten bunlar Onların alması gereken Temel Haklarıdır...

ÇOCUK İSTİSMARININ AFFI OLMAZ!!! from u/HabereGuven