Mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak; şiddete ve angaryaya karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz.

Yurttaşların hak arama özgürlüğünün ve adalete erişim hakkının teminatı olan savunmayı temsil eden avukatlar, onların örgütlü gücü Barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak; 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara'da; "Avukat İçin de Adalet" demek; mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak; şiddete ve angaryaya karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz.

Adana Barosu‘nun 27.-28. Dönemde başkanlık görevini yerine getiren Av. Mengücek Gazi Çıtırık, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan “Büyük Savunma Mitingi”ne katılım için meslektaşlarına şu şekilde çağrıda bulundu.

Hatırladınız mı bizleri? Yoksa arşivde veri olarak yerimizi mi aldık? Ölülerimiz bulunduğunda “Artık acı da çekmek istemiyorum”  ya da “Yavaş yavaş delirdim kimse fark etmedi, hayat çok zor, ailemi çok seviyorum” yazılı not çıkan meslektaşlarınızdık.

Ömrümüzün baharında intihar eden avukat, stajyer avukatlardık. Hani avukat intiharlarının nedenlerinin araştırılması, sorunların tespiti ve çözümleri için komisyon kurulmasını istemiştik TBMM‘den? Hatırladınız mı? Yine reddedilmişti. AKP ve MHP oylarıyla.

Yurttaşın adalete erişimi ve hak arayışındaki sesiydik.

Ancak bizleri dosyanın tarafı olarak gören, tarafla özdeşleştiren zihniyetin adliyede, büromuzda, keşif ve haciz mahallerinde saldırılarına, şiddetine uğradık. Öldürüldük, yaralandık, engelli olduk. Hatırladınız mı bizleri?

Geçim derdine düşürüldük. Ekonomimiz bozuk. Yine de devam ettik onurlu ve saygın mesleğimizi yapmaya. Senin sesin kısılmasın diye her yerde olduk. Sizlerle birlikte coplandık, gazlandık, tazyikli su yedik. Daha demokratik bir ülke özlemimiz için tutuklandık, yargılandık, mahkum olduk, cezaevleri adresimiz oldu.

Sandığa giren oyunun güvencesi olmaya çalıştık seçimlerde.

Soma iş cinayetlerinde, Çorlu tren katliamında, Cerattepe’de, Akbelen’de olduk. Ötekileştirmenin, kamplaştırmanın son bulması için, Özgür ve mutlu bir ülke için “çapulcu“ olduk Gezi Direnişinde. Kadına yönelik şiddet ve öldürme olaylarında, çocuklarımızın cinsel istismara uğradığı dosyalarda, Ankara Gar Katliamında hep yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz.  Şimdi de yok sayılan, şekli unsur olarak görülen, olsa da olur olmasa da olur denilen bizler, haklarımız ve mesleğimizin yarınları için Ankara’da buluşuyor ve sesimizi yükseltiyoruz. Aidiyet ve dayanışma gününde birlikte olalım.