Eğitim Sen Tarsus Şubesi Konuyla İlgili Açıklamasında; "Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, kadınları hedef gösteren bu gruplar hakkında yasal işlem başlatmalarını bekliyoruz" dedi.

Açıklama şu şekilde;

22.10.2023 Pazar günü kendilerini Ashabı Kehf platformu olarak kamuoyuna tanıtan, başkanlığını Tarsus Barbaros Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Hilmi Tuzcu’nun yaptığı grup, İsrail’in Filistin’e topyekûn saldırılarının protesto edileceği söylemi üzerinde Ashabı Kehf’ten motor ve araç konvoyu oluşturarak Tarsus Yarenlik alanında basın açıklaması yapmıştır. Grup adına yapılan açıklamalarda, asıl dertlerinin Filistin sorunu olmadığı, Türkiye cumhuriyetinin laik yapısını, kadınları hedef aldığı görülmüştür.

Kendisi de öğretmen olan platform başkanı Hilmi Tuzcu adındaki zat aynen şunları demiştir: ”Gazze’de şehit olan çocuklara mı acıyalım, Tarsus Yarenlik alanında üryan (çıplak)  dolaşanları mı acıyalım, vallahi burası daha çok acınacak halde. Onlar cennete gidiyor, ama burada gelip oturulacak hal yok. Ninesi oğlanı göstermezken, torunu göstermeyecek yer kalmadı. Hadi çocuklar gençler biraz anladım bir eş bir şey olacak, ya bu ellisindeki bu ablalara, bacılara, ablalara ya bunların kocasına ne oluyor?” ifadeleriyle kadınları hedef almıştır.

Eğitim Sen Tarsus Şubesi olarak laik yaşamı, eşit yurttaşlığı, kılık kıyafet serbestliğini hedef alan bu tür yaklaşımları kınıyor, yetkililerden halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, kadınları hedef gösteren bu gruplar hakkında yasal işlem başlatmalarını bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi