"Sana hayatı çekilmez hale getiren, seni açlık ve yoksulluğa mahkûm eden bu iktidara demokratik hakkını kullanarak, oylarınla dur de. İktidarın, yandaş gazete ve TV’lerinin, gerçekleri çarpıtmasına, seni kandırmasına fırsat verme. Çünkü seni kurtaracak olan yine sensin. Mutlu, eşit ve özgür bir yaşam mümkün. Biz milyonlarız. Birlik ve inançla, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Şimdi iradeni kullanmanın tam zamanı."

Mersin 2021 Tüm Emekliler Sendikası Temsilcisi Hüseyin KURT; “AKP İktidarı TÜİK Eliyle Gerçekleri Gizliyor, Toplumu Aldatıyor”

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde Yapılan Basın Açıklamasını Sendika Temsilcisi Hüseyin Kurt okudu.

Kurt; “TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK iktidarın kalkınıyoruz, düzeliyoruz, uçuyoruz söylemlerine uygun olarak hayali rakamlar açıklamaya devam ediyor” dedi.

Mersin 2021 Tüm Emekliler Sendikası Temsilcisi Hüseyin KURT konuşmasına şu şekilde devam etti;

TÜİK’e göre, Ağustos’ta enflasyon, aylık bazda %1.46, yıllık bazda ise %80.21 olmuş. Hangi marketin veya pazarın rakamlarına göre, bu sonuca ulaştıklarını bilmiyoruz. Ancak, bu rakamların, bizim alışveriş yaptığımız çarşılarla, marketlerle, pazarlarla bir ilişkisinin olmadığı ortada. Çünkü çarşı-pazar fiyatları, dövizin yükselişi, fiyatların kontrolden çıkmışlığı, temel gıdalara, petrol ürünlerine, doğalgaz ve elektriğe yapılan akıl ve vicdan dışı zamlar ortada.

Ama yandaş TÜİK yetkilileri hiç sıkılmadan biz milyonlarca emekliyle ve milyonlarca çalışanla alay edercesine, gerçek enflasyon rakamları yerine saray iktidarının istediği hayali rakamları açıklıyor. AKP İktidarı da bu rakamlar, doğruymuş gibi enflasyonu kontrol altına aldık, gelecek aylarda daha da düşecek, yılbaşından sonra hepten düzelecek yalanlarını söylemeye devam ediyorlar.

Ülkemizde yaşanan gerçek ise başta biz emekliler milyonlarca vatandaş ekonomik krizin ve hayat pahalılığının altında yaşamaya çalışıyor.

AKP iktidarı 20 yılda ekonomiyi iflas ettirdi. Talan ve rant düzeni kurarak, kendilerinin ve yandaşlarının, servetlerine servet kattılar. Üretim ve istihdama dönük yatırım olmadığı gibi, eldekileri de sattılar. Yetmedi, 600 milyar dolara yaklaşan borç stoku oluştu. Ülkenin ve halkımızın geleceği ipotek altına alındı. Görgüsüzce ve doymak bilmez lüks harcamalarla, ülkenin bütün kaynaklarını tükettiler.

Şimdi panik içindeler. Gerçek enflasyon ve hayat pahalılığını, döviz darboğazını, açlık ve yoksulluğu gizleyerek, TÜİK aracılığı ile Halkı aldatıyorlar. Umut tacirliği yapıyorlar. İktidarın bu politika ve uygulamalarını şiddetle reddediyoruz.

Memleketimizin ve toplumumuzun gerçekleri, iktidarın söylediklerinden çok farklı. Enflasyon ve hayat pahalılığı kontrolden çıkmış durumda. Enflasyonu Araştırma Grubu ENAG’a göre, Ağustos enflasyonu %5.86, yıllık bazda ise,%181,37. Yani, resmi rakamlar gerçeği yansıtmıyor. İktidar, izlediği ekonomik politika ile, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptı.

Garanti adı altında halkın ve memleketin kaynakları, başta beşli çete olmak üzere yandaş gruplara akıtılıyor. Kur korumalı mevduat diye, yaklaşık bir milyon kişinin nereden ve nasıl kazandığı belli olmayan servetlerinin, dövize karşı değerini, 84 milyonun hakkı olan, hazine kaynaklarından karşılıyorlar. SPK ve saray ekibinin, ortaya çıkan vurgunu parmak ısırtan cinsten.

Bankaların karı %505 olmuş. Görgüsüz ve doymak bilmeyen lüks harcamalar devam ediyor. Rüşvet ve ihale yolsuzlukları, artık kanıksanır oldu. Aileleriyle 30 milyona yaklaşan emeklilerin tamamı, açlık sınırında ve perişan durumda ve hiçbir yardım ve sosyal tedbir uygulanmıyor.

Milyonlarca kamu çalışanı ve işçiler yoksulluk içindeler. Esnaf, çiftçi-köylü borç ve icra batağında.

Resmi rakamlara göre 7,3 milyon kişi Genel Sağlık Sigortasını bile ödeyemiyor. 20 milyon insan yardımsız yaşamaz durumda. İlgili bakanlar vatandaşın fakirleşmesinden utanacağına, şu kadar aileye yardım yapıyoruz diye övünüyor. Kendi vatandaşını, kölesi ve rehinesi gören, dilediğini yapacağını sanan bir iktidarla karşı karşıyayız.

EMEKLİLER, İŞCİLER, KADINLAR, GENÇLER, KÖYLÜLER, ESNAFLAR;

Önümüzde senin, çocuklarının ve torunlarının geleceğini belirleyecek bir seçim var. Haksızlıkları ve hukuksuzlukları anlatıp sızlanmak çözüm değil. Artık boyun eğip, şükür demekten vazgeç.

Sana hayatı çekilmez hale getiren, seni açlık ve yoksulluğa mahkûm eden bu iktidara demokratik hakkını kullanarak, oylarınla dur de. İktidarın, yandaş gazete ve TV’lerinin, gerçekleri çarpıtmasına, seni kandırmasına fırsat verme. Çünkü seni kurtaracak olan yine sensin. Mutlu, eşit ve özgür bir yaşam mümkün. Biz milyonlarız. Birlik ve inançla, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Şimdi iradeni kullanmanın tam zamanı.

- YAŞASIN EMEKLİLERİN, EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ VE MÜCADELESİ 

- YAŞASIN DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ

- YAŞASIN 2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI

Mersin 2021 Tüm Emekliler Sendikası Temsilcisi Hüseyin KURT

Editör: Güven BOĞA