Birleşmiş Milletler Çocuk Örgütü UNICEF'in yaklaşık 243.512 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre, Afrika'daki gençlerin neredeyse yarısı, çocuk sahibi olmayı veya iklim değişikliği nedeniyle yeniden düşündüklerini söyledi. 

Mısır Şarm El-Şeyh'te devam eden Birleşmiş Milletler iklim değişikliği konferansı COP27'de bugün açıklanan rapora göre, dünya genelinde her 5 gençten 2'si iklim değişikliğinin etkilerinin aile kurma isteklerini yeniden gözden geçirmelerine neden olduğunu söyledi.  

"Bu endişe Afrika bölgelerinde daha fazla, gençlerin yüzde 44'ü Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da çocuk sahibi olmayı yeniden düşündüklerini bildiriyor ve yüzde 43'ü Sahra altı Afrika'dan geliyor." 

UNICEF anketi , iki bölgedeki gençlerin, dünyadaki diğer gençlerden daha fazla şok ve iklim değişikliğinin etkilerini yaşadıklarını bildirdiklerini ve bu felaketlerin onların yiyecek ve suya erişimlerini ve ailelerinin hayatlarını etkilediğini söyledi. Gelir. 

COP27 toplantısında UNICEF delegasyonu başkanı Paloma Escudero,  "İklim değişikliğinin etkileri şu anda önümüze çıkıyor, ancak bunlar sel, kuraklık ve sıcaklık artışlarından daha fazlası. Umut duygularımızı daha da ileri götürdüler, özellikle iklim değişikliği konusunda. Afrika, gençler bu zorlukların kendileri ve sevdikleri insanlar üzerindeki etkisine tanık oluyor ve gelecek için planlarını değiştiriyor ama buna gerek yok, bu COP27 toplantısında dünya liderleri gençlerden bu korkuları dinlemeli. ve onları korumak için derhal harekete geçin." 

 Geçen yıl, İngiliz sağlık dergisi The Lancet tarafından yayınlanan bir anket, dünya çapında ankete katılan 10.000 kişinin %39'unun çocuk sahibi olma isteksizliğini dile getirdiğini ortaya koydu ki bu, UNICEF'in bir gençlik anketi ile aynı seviyede.  

UNICEF'in sistemi temsili bir örnek kullanmak olsa da, Afrika'daki geniş genç ağıyla U-Rapor platformunun bu görüşün Afrika'da yayılmasını gösteren ilk platform olduğuna inanılıyor. 

Anketin diğer sonuçları,  "dünya çapında ankete katılan gençlerin yarısından fazlasının ya kuraklıktan ya da aşırı sıcaktan bir dereceye kadar etkilendiğini" söyledi. 

Her 4 kişiden 1'i hava kirliliğinden etkilenirken, benzer bir sayı da selden etkilenirken, 6 kişiden 1'i kasırgalardan ve her 10 kişiden 1'i orman yangınlarının etkilerini yaşadı. 

Editör: Haber Merkezi