KESK,  Kobane Davası sonrasında Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, bu kararın kınandığı ve demokratik ve barışçıl bir çözüm arayışının önemi vurgulandı.

IŞİD'in Kobane'ye yönelik saldırılarının ardından halkın tepkisi olarak 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanan eylemler gerekçe gösterilerek açılan ve "Kobane Davası" olarak bilinen önemli siyasi davanın bugün açıklanan kararı, Türkiye'deki anayasanın ve hukukun askıya alınması sürecinin devam edeceğini göstermiştir.

Kobane Davası'nın sembol davalarından biri olarak nitelendirilen kararın, mahkeme salonunda değil Saray'dan alındığı ifade edilmiş ve siyasetin demokratik çözümler yerine güvenlikçi politikalarla ele alınmasının sonucu olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca, bu davanın yargılananların barışa ve demokrasiye inancını kanıtladığı kişiler olduğuna dikkat çekilmiştir.

Açıklamada öne çıkanlar şu şekildedir:

  • Türkiye'de yaşanan krizlerin temel nedeninin, demokratik değerlerden ve hukuktan uzaklaşma olduğu belirtilmiştir.

  • Siyasal iktidarın demokrasi ve barışa dair söylemlerinin, çatışma ve kutuplaşmadan beslenen bir odak olduğu eleştirilmiştir.

  • Son dönemde yaşanan gelişmelerin, kirli ve tehlikeli bir iktidar savaşının olduğunu gösterdiği ifade edilmiştir.

  • Demokratik hukuk devletinin oluşması için bağımsız ve adil bir yargı sürecinin şart olduğu vurgulanmıştır.

  • Kürt sorununa, halkların ortak yaşam iradesi doğrultusunda demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözüm bulunması gerektiği vurgulanmıştır.

Açıklamanın sonunda, siyasetin yargı eliyle şekillendirilmesine ve demokratik hakların gasp edilmesine karşı çıkılarak, emek ve demokrasi mücadelesinin barış mücadelesinden ayrılamayacağı belirtilmiştir.

G Nu Vvbb Xw A A A Oxu

Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak

Editör: Haber Merkezi