Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, 2026-2028 Stipendium Hungaricum Burs Programı Mutabakat Zaptı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın huzurunda imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Macaristan Başbakanı Orban’ı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabulü kapsamında gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imza altına alındı.

Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı arasında 2026-2028 dönemini kapsayan Stipendium Hungaricum Burs Programı Mutabakat Zaptı, Bakan Yusuf Tekin ve Bakan Peter Szijjarto tarafından imzalandı.

Ankara merkezli 18 ilde yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık operasyonu: 84 tutuklama
Ankara merkezli 18 ilde yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık operasyonu: 84 tutuklama
İçeriği Görüntüle

Bakan Tekin, anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Sayın Viktor Orban’ın başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısına katıldık.

Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç alan dostane ilişkilerimiz, artan üst düzey ziyaretler ve istişare mekanizmalarıyla her alanda ivme kazanmaya devam etmektedir.

Macaristan ile pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da iş birliğimizi güçlendiriyoruz.

Toplantımız kapsamında Bakanlığımız ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı arasında 2026-2028 yıllarını kapsayan burs programı mutabakat zaptını imzaladık.

Güçlü iş birliklerinden ötürü Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Sayın Peter Szijjarto’ya teşekkür ediyorum. İş birliğimizin iki ülkenin evlatları için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Muhabir: Haber Merkezi