Türk Tabipleri Birliği (TTB), İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'i ziyaret etmek amacıyla 1 Nisan 2024 günü Dışişleri Bakanlığı'na ve ilgili diğer kurumlara bir başvuru yapmıştı. Ancak bu başvurulara herhangi bir yanıt alınamamıştı. Bu nedenle TTB, 15 Mayıs 2024 günü yeniden harekete geçerek Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin Filistin'deki Kudüs Başkonsolosluğu'na bir yazı daha gönderdi.

Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü

Yazıda, Filistin'de yaşanan sağlık hakkı ihlalleri ve sağlık tesislerine yapılan saldırıların gözlemlenmesi, sağlık yardımı götürülmesi, kalıcı koruyucu sağlık hizmeti merkezi çalışmalarının başlatılması ve hekimler/sağlık emekçileri ile buluşma amacıyla planlanan ziyaret için gerekli izin ve kolaylaştırıcılığın sağlanması talep edildi.

TTB'nin bu girişimi, Filistin'deki sağlık durumunu gözlemlemek ve sağlık hizmetlerine destek olmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Filistin'deki sağlık tesislerine yönelik saldırılar ve sağlık hakkı ihlalleri, uluslararası toplumun dikkatini çekmekte ve bu gibi ziyaretlerin önemini artırmaktadır.

#TTB #Filistin #sağlık #ziyaret


pusulabet
Editör: Haber Merkezi