TÜM BEL-SEN Adana Şubesi'nden Sert Açıklama: "Kazanılmış Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz"

ADANA - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Seyhan Belediyesi emekçileri ve basın mensupları önünde yaptığı açıklamada, kazanılmış haklarının gasp edilmesine karşı mücadele edeceklerini belirtti.

“Emeğin ve Emekçinin Yanındayız”

Çelik, 2024 yerel seçimlerinin ardından yönetim hakkını kazanan 411 CHP’li büyükşehir ve ilçe belediyesinin çoğunda yetkili sendika olduklarını vurgulayarak, "Yetkili olmadığımız birçok belediyede de üyelerimiz bulunmakta. Sendikamız hak mücadelesi yolunda yetkili olup olmadığına bakmamakta, nerede hak gaspı var ise orada emekten, emekçiden yana hak savunuculuğu yapmaktadır," dedi.

Whatsapp Image 2024 06 13 At 12.33.23

"Tasarruf Kararnamesine Karşı Mücadele"

Mehmet Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Bayraklı Belediyesi, İzmir Balçova Belediyesi, Bursa Mustafa Kemal Belediyesi, İstanbul İSKİ Genel Müdürlüğü ve diğer birçok belediyede toplu iş sözleşmelerinin tıkandığını ve eylem kararı alındığını belirtti. Çelik, 17 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Kararnamesi’nin bahane edilerek memurların kazanılmış haklarının gasp edilmesine karşı Tüm Bel-Sen ve KESK olarak izin vermeyeceklerini vurguladı.

“Haklarımızı Koruyacağız”

Seyhan Belediyesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlık yaşandığını ifade eden Çelik, şunları söyledi: "İlk günden beri sendikamızın teklifi, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve yeni seçim dönemi dolayısıyla belediyemizin mali bilançosunu zorlamamak adına, önceki toplu iş sözleşmesi ile elde ettiğimiz kazanımların arttırılmadan aynen devam etmesi yönünde olmuştur. Ancak idaremiz, ekonomik durumunu gerekçe göstererek kazanımlarımızı yok saymaktadır."

“Sosyal Denge Tazminatı Dayatması”

Çelik, AKP hükümetinin uzlaştığı 7. toplu iş sözleşmesi ile verilen %120 sosyal denge tazminatının emekçilere dayatıldığını belirterek, "İdaremiz bu oranın bir kuruş üzerine çıkmamakta ısrar etmektedir. Bu ısrar sonucu bu rakamın oluruna sadece sendika yönetimimiz karar veremeyeceğinden; üyelerimiz ile yapılacak değerlendirme sonrası kararımızın iletileceği idaremize bildirilmiştir," dedi.

“Eylemlerimiz Devam Edecek”

Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, sendikanın 2014 yılından beri Seyhan Belediyesi’nde yetkili sendika olduğunu ve sosyal ve mali haklar içeren toplu iş sözleşmelerine imza attığını belirtti. Çelik, "Bugün Seyhan İlçe Belediyemiz gerek nüfusu gerekse bütçesi ile Türkiye’nin 8. büyük ilçe belediyesidir. Seyhan Belediyesi emekçileri, memurları ve işçileri, büyük bir özveri ile hizmet etmektedir," dedi.

Whatsapp Image 2024 06 13 At 12.33.21

"Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz"

12 Haziran 2024 tarihinde yapılan değerlendirme toplantısında, emekçilerin diğer mali haklar olmadan sosyal denge tazminatını kabul etmediklerini belirttiklerini ifade eden Çelik, "Emekçilerimiz ile yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda, memurlarımız hiçbir kazanımından vazgeçmeyeceğini belirtmiş ve yapılan oylama sonucunda ‘diğer mali haklarımız yoksa sosyal denge tazminatı da olmasın, sendika bizim adımıza diğer mali hakların olmadığı bir toplu sözleşme imzalamasın’ kararı çıkmıştır," dedi.

"Mücadelemiz Sürecek"

Çelik, bu karar doğrultusunda sendikanın emekçi memurların yanında olacağını ve tüm kazanımlarının yer aldığı sözleşme imzalanana kadar mücadelelerini eylem ve eylemsizliklerle devam ettireceklerini açıkladı.

"Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın Tüm Bel-Sen! Yaşasın KESK!" diyerek konuşmasını sonlandıran Çelik, mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

TÜM BEL-SEN ADANA ŞUBESİ YÖNETİMİ

Editör: Haber Merkezi