Çetin; "Cesaretle yürüdükleri yolda “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diye haykıran, eşitlik ve özgürlük mücadeleleriyle yolumuza ışık olmuş Üç Fidan’ı” rahmetle, sevgiyle ve özlemle anıyorum."

Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan "Üç Fidan Anıt Parkı" görkemli bir törenle açıldı.

Üç Fidan Anıt Parkı

Anıt Parkının açılışına CHP İl ve İlçe Başkan ve Yöneticileri, CHP Milletvekili Adayları Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut, DİSK/Genel-İş ile Tüm Bel-Sen Yönetici ve Üyeleri, çok sayıda yurttaş katıldı.

Soner Çetin Anıt Park

Açılış konuşmasında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin duygularını şu sözlerle ifade etti;

"Tam bağımsız Türkiye şiarıyla bu topraklar için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan adına yaptığımız Üç Fidan Anıt Parkımızın açılışını yaptık ve Deniz’in vasiyetini gerçekleştirip mezarda birleşme olmasa bile topraklarını birleştirdik.

Anıt Park Açılışında

Aradan geçen bunca yıla rağmen ezilenlerin, fikri ve vicdanı hür gençlerin, bağımsızlık ve barışa susayanların kalbinde ölümsüzleştiler. Üç Fidan Anıt Parkımız hayırlı uğurlu olsun" 

Cesaretle yürüdükleri yolda “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diye haykıran, eşitlik ve özgürlük mücadeleleriyle yolumuza ışık olmuş Üç Fidan’ı” rahmetle, sevgiyle ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullanrak sözlerini tamamladı.

ÜÇ FİDAN ANIT PARKI AÇILIŞINDA BULUT VE BARUT'TA BİRER KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİLER

CHP Adana Milletvekili adayları Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut'ta Anıt Parkının açılışında birer konuşma gerçekleştirdiler.

Burhanettin Bulut'un konuşması;

Ayhan Barut'un konuşması;

Taylan Özgür'ün kız kardeşi Hale Özgür Kıyıcı'nın konuşması;

Atila Sarp'ın konuşması;

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Anıtın açılışı gerçekleştirildi, kurdele kesildi ve Taylan Özgür' ün kız kardeşi Hale Özgür Kıyıcı tarafından getirilen toprak Üç Fidan Anıt Parkının toprağı ile karıştırıldı.

“SELAM ONLARA” SÖYLEŞİSi GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Selam Onlara

Çukurova Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan adına yaptırılan Üç Fidan Anıt Parkı açılışından sonra Bünyamin Kıraç’ın moderatörlüğünde Atila Sarp ve Mustafa Lütfi Kıyıcı’nın konuşmacı olduğu “Selam Onlara” söyleşisi gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi