Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’nın Seyhan ilçesinde halk buluşmasına katıldı.

Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bugün bereketli Çukurova’dayız. Yaşar Kemal’in, Orhan Kemal’in, Müslüm Gürses’in Adana’sındayız. Seyhan Nehrimizin yanı başında modern Abdi Ağalara karşı İnce Memedler gibi direnenlerin kentindeyiz. Bugün Zeydan Karalar’ın yıllarca emek verdiği, belediye başkanlığı görevini yaptığı, belediye başkanı olduğu her gün sokaklarında yaşadığı, caddelerinde dolaştığı, çayını kürsüde oturup içtiği, kebabını tezgâhta yediği ve her köşesine dokunduğu, görevi bırakırken böyle bir kent meydanını kazandırdığı, böyle bir öğrenci yurdu yaptığı, böyle bir kadın akademisi yaptığı, emek emek, Adana Adana çalıştığı güzel Seyhan’dayız" dedi.

BAŞKAN KARADAĞ: MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ! BAŞKAN KARADAĞ: MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ!

E R E N4469

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Seyhan’a güveniyorum, Oya Başkanıma güveniyorum. Seyhanlılara, size güveniyorum. Onu size emanet ediyorum.”

“BİR CUMHURİYET KADININI, BİR HUKUK İNSANINI ADAY GÖSTERDİK”

“Benim burada özel bir ricam, özel bir emanetim olacak. Ben CHP’nin son Genel Başkanıyım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet bir koltukta oturuyorum. O gelmeden önce tek adam, saray vardı. Padişah vardı. Söz tek adamdaydı. Sonra Meclis kuruldu, büyük mücadele ile vatan kurtuldu. Cumhuriyet kuruldu ve Cumhuriyet’in gereği kadına, Avrupalılardan 30-40 yıl önce seçme ve seçilme hakkı verildi. Partinin mevcut Genel Başkanı olarak ilk Genel Başkanımızın önünü açtığı bir Cumhuriyet kadını, partimizin geçmişte Kadın Kolları Başkanlığı görevini yapan, bir hukuk insanı, bir hak mücadelecisi, çevre mücadelecisi, insanların insanca yaşamaları için siyaset yapan, Atatürk’ün kızını, bir Cumhuriyet kadınını, Oya Tekin’i aday gösterdik. Adana ve Seyhan’a emanetimdir. Cumhuriyet’in emanetidir. Türk kadınının hakları sizlere Atatürk’ün emanetidir. Ona sahip çıkın. Onu 1 Nisan günü Adana’nın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı yapacak mısınız? Ben Seyhan’a güveniyorum, Oya Başkanıma güveniyorum. Seyhanlılara, size güveniyorum. Onu size emanet ediyorum.”

E R E N4041

“UMUDUNU KAYBEDEN, ZORDA OLAN KİM VARSA TÜRKİYE İTTİFAK’INDADIR”

“Hiç korkmayın, bir tarafta korku ittifakı var. Cumhur İttifakı, bir tarafta biz varız. Türkiye İttifakı. Türkiye İttifakı’nı söyledim, kimseyi dışarıda bırakmaz, Kürt demez, Türk demez, Alevi, Sünni demez. Sağdan, soldan demez. Bu ülkeyi seven herkesi kucaklar. Milli Takım gol atınca kim ayağa kalkıyorsa Türkiye ittifakındadır. Filenin Sultanları dünya şampiyonu olunca kim onlarla gözyaşı döküyorsa Türkiye İttifakı’ndadır. Ayın sonunu getiremeyen emekli, borcunu ödeyemeyen, siftahsız esnaf, geçinemeyen emekçi, iş bulamayan umutsuz gençler, onların anacıkları, babacıkları, çiftçilerimiz, köylülerimiz. Umudunu kaybeden, zorda olan kim varsa Türkiye ittifakındadır, bizimle bir aradadır.”

“KİMSEYİ AYIRMADAN HEP BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

“Şimdi bakın, Oya Başkan, Zeydan Başkan partili. Şimdi Seyhan’da hep beraber Seyhan’ı kazandık. Hep beraber hizmetler ettik. Seyhan’ın adamı, Adana’nın adamı, Allah’ın adamı Zeydan Karalar’ı büyükşehre gönderdik. Bu Seyhan’ı CHP’nin kalesi yaptık. Şimdi parti aday gösterince iyi, göstermeyince başka partiye gidip ben de CHP’liyim, bana da oy verin deyin. Bakın ben CHP’nin Genel Başkanıyım. Atatürk’ün emaneti koltukta oturuyorum. İşte parti, işte Cumhuriyet Halk Partisi, işte amblemi, işte adayı kardeşim. CHP’liyim, Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, halkçıyım diyen herkes Oya Başkan’a sahip çıkıyor. Parti, amblemi ve adayı. Şimdi Türkiye İttifakının renkleri hangi renkler? Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Kimseyi ayırmadan, karışmadan hep birlikte yürüyoruz. Zeydan Başkanı büyükşehre, Oya Başkanı Seyhan Belediye Başkanlığına getiriyoruz. Size güveniyorum, inanıyorum. Çalışın, bu seçimi kazanın. Rekor oy bekliyorum.”

Editör: Haber Merkezi