CHP Milletvekili Aylin Yaman, Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Sorunlarını Gündeme Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Aylin Yaman, Sağlık Komisyonu toplantısında, Tıp Fakültesi öğrencilerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, tıp eğitimi gündemiyle bir toplantı düzenledi. YÖK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantıda, CHP'li Aylin Yaman, azami eğitim sürelerini dolduran Tıp Fakültesi öğrencilerinin durumunu gündeme getirerek, bu sorunun hızla çözülmesini talep etti.

Yaman, birçok Tıp Fakültesi öğrencisiyle birebir görüşmeler yaptığını belirterek, "Tıp Fakülteleri öğrenim süresi altı yıl ve bu süre, dokuz yıla kadar uzatılabiliyor. Ancak bu uzatma oranı, altı yıllık fakültelerde sadece yüzde 50. Bu durum, adaletsiz bir duruma yol açıyor. Özellikle Covid dönemini yaşamış bir sağlık öğrenci grubu var karşımızda. İlk 50 bine giren, en üst sıralarda olan ve çalışkanlıkla ilgili sorunu olmayan öğrencilerin birçok farklı sorunu var" dedi.

Yaman, Tıp Fakültelerinde sınıf geçme sisteminin bulunduğunu ve alttan ders alma şanslarının olmadığını vurgulayarak, "Kanunlar kişiye özel olamaz ancak gençlerimiz için özel düşünmek zorundayız" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Toplantıda, YÖK Başkanı ve yardımcılarından sorunun hızlı bir şekilde çözüleceğine dair olumlu bir dönüş aldığını ifade eden CHP'li Yaman, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi