LA MAGİE CLİNİC’TE ÜÇ BOYUTLU SKOLYOZ TEDAVİSİ

LA MAGİE CLİNİC’DE ELİF ERASLAN TARAFINDAN UYGULANAN YÖNTEM AĞRILARIN GİDERİLMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Türkiye’de yaklaşık iki buçuk milyon kişi skolyoz hastasıdır. Yapılan araştırmalara göre daha çok kız çocuklarında gelişim çağında ortaya çıkan skolyoz için erken tanı, tedavi haritasını belirlemek için oldukça önemlidir. 

skolyoz

SKOLYOZ NASIL ANLAŞILIR?

Skolyoz; eller ön tarafta birleştirilerek öne eğildiğinde omurganın iki yanındaki yükseklik farklılıkları, omuz yüksekliğinde ve  bel çukurlarında eşitsizlik gibi belirtilerle kolayca anlaşılabilir fakat kesin tanı skolyoza yönelik tüm omurgayı gören filmler ile konulur.

Tanı konulduktan sonra derecesi belirlenen skolyoz hastalığı için egzersiz, korse tedavisi uygulanabilirken ileri derecelerde skolyoz hastalarında ameliyat da bir seçenek olabilir. Bu yüzden derece ilerlemeden erken tanı koymak oldukça önemlidir.

La Magie Clinic, Schroth yöntemi ile skolyoz ve kifoz tedavisi ile omurga deformitelerinde büyük fark yaratıyor.

2011 yılında sağlık sektörüne adım atan Elif Eraslan, fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü mezunu olduktan sonra alanında yurt içi ve yurt dışında otuza yakın eğitim alarak kariyerinin bir kısmını yurt dışında tamamlamış. 11 yıl boyunca skolyoz ve diğer omurga hastalıkları konusunda sayılı profesörlerden olan  Azmi Hamzaoğlu ile çalışarak edindiği deneyimleri kendi kliğini olan La Magie’de toplayan Eraslan schorth yöntemi ile hastaların ağrılardan dolayı yaşadıkları sıkıntıları azaltarak hayat kalitelerini oldukça yükselttiklerini söylüyor. 

ELİFERASLAN3

Schorth yöntemi nedir?

Schorth yönetmi omurgadaki deformasyonları düzeltmek için kullanılan üç boyutlu bir egzersiz yöntemidir. Asimetrik postürün düzeltilmesi ve günlük hayatta bu postürün korunmasını sağlar. Hem bireysel egzersizler hem de fizyoterapistlerin pasif düzeltmelerini kapsayan egzersiz modelidir. 

Editör: Haber Merkezi