Kilo vermek isteyenlere zahmetsiz bir alternatif: Mide Botoksu… Profesör farkıyla!

Pandemiyle birlikte 7'den 70'e tüm dünya, sağlığın ve sağlıklı yaşamanın kıymetini hiç unutmamak üzere hafızasına kazıdı. Bu arada kendimiz için en iyisini araştıralım derken değerli hocamız Profesör Doktor Şerif Yılmaz ile yollarımız kesişti.

IMG_1089

Genç Profesör Dahiliye, Gastroenteroloji ve Hepatoloji uzmanı olarak görev yapmakta olduğu Hatay İskenderun’a, eylül ayında tam donanımlı muhteşem bir klinik açarak hizmet vermeye başladı. Samimi ve bilgi dolu sohbetiyle hem içimizi ısıtan hem de bizi aydınlatan sayın hocamıza günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan obezite konusunda sorular yönelttik.

Ameliyatsız ve hastanede yatış gerektirmeyen son derece pratik ve konforlu bir işlem olan mide botoksu fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için ideal bir seçim. Ünlüler dünyasında da diyetin 'out', endoskopik işlemlerle kolay yoldan kilo vermenin 'in' olduğu şu dönemde biz de fikir sahibi olalım dedik. Bakarsınız diğer yaza 90-60-90 gireriz fena mı olur?!

Profesör Doktor Şerif Yılmaz Hocamıza göre neden mide botoksu;

* Çünkü bu metot, ameliyat gerektirmeden tamamen endoskopik yolla ağızdan girilerek ve kesi olmadan yapılan etkin zayıflama tedavilerinden birisidir.

* Mide botoksu bir obezite ameliyatı değildir.

* Diğer zayıflama metotları ile karşılaştırıldığında çok daha güvenlidir, yan etkisi yoktur.

* İşlem süresi kısadır.

* Hastalar, işlem esnasında anestezi hekimi eşliğinde uyutulur. İşlem sırasında ve sonrasında ağrı-sızı duymaz.

* Hastanede yatmak gerekli değildir.

* İşlem sonrası genellikle 1-2 saatlik müşahede yeterlidir. Hayat akışınız aksamaz.

* Uygulama ile erken doyma, uzamış tokluk hissi, iştah azalması gerçekleşir.

Habere Güven köşe yazarı olarak beni kliniklerinde ağırlayan ve sorularımı cevaplayan Sayın Hocamıza ve değerli eşi Eylül Yılmaz hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum.