Seyhan, Sarıçam,Yüreğir ilçelerinde alt gelir grubuna dağıtılan kalorifik değeri çok düşük kömürlerin yakılması ile birlikte iktidar resmen halkını zehirliyor. 

Kış aylarının başlaması ile ilimizde hava kirliliği problemi artmaya başlamıştır. Kent merkezinde yer alan Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait Hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan online veriler incelendiğinde özellikle saat 18.00 -22.00 saatler arasında kentteki havanın; partikül maddeler, karbonmonoksit, kükürt dioksit, azot dioksit ve ozon değerlenin ortalama sınır değerlerinin çok üzerinde olduğunu belirtti.

İlimizde binaların ısıtılması sonucu atmosfere salınan kirleticiler, sanayileşme, motorlu vasıtalar, kentin meteorolojik açıdan plansız yapılaşması sebebiyle ilimizde temiz hava sirkülasyonu azalmakta, hava kirliliğini önleme özelliklerine sahip yeşil alanlar sürekli müdahale sonucu yok olmaktadır. Buda insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Kentimizde; mevcut yeşil alanların korunması, kentte hava koridorları oluşturulması gerekmektedir.

Seyhan, Sarıçam,Yüreğir ilçelerinde alt gelir grubuna dağıtılan kalorifik değeri çok düşük kömürlerin yakılması ile birlikte  iktidar resmen halkını zehirliyor. 

Hava kirletici emisyonları yoğun trafiğin yaşandığı ana cadde, kavşak ve karayolları etrafında önemli boyutlara ulaşabilmektedir. İlimizde hızla artan nüfusla birlikte her geçen gün çoğalan araç sayıları, çevreci sistemlerin (hafif raylı sistem) ve toplu taşıma araçlarının yeterince kullanılamaması Adana için trafikten kaynaklı emisyonların ciddi bir problem oluşturmasına neden olmaktadır.

Adana ili, 2021 yılında İTÜ tarafından yapılan araştırma Türkiye'de en fazla hava kirliliği artışı %21 ile 1. Sırada yer almaktadır.  Adana, hava kirliliği Türkiye genelinde havası en kirli 3. kent olmuştur. Güzel Adana’mızda hava kirliliğine bağlı solunum yolu hastalıkları açısından riskin daha da büyümemesi için çok acil önlem alınmalıdır. Halk sağlığının korunması ve Adana'da hava kirliliğinin önlenmesi için herkesi sorumluluk duygusuyla hareket etmeye, yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.

Editör: Haber Merkezi