ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk öğrencilerin uluslararası bilim olimpiyatlarında bayrağımızı gururla dalgalandırdığını belirtti.

Çocuklar Sandras’ta uzayın gizemlerini keşfetti
Çocuklar Sandras’ta uzayın gizemlerini keşfetti
İçeriği Görüntüle

Bakan Kacır, öğrencilerin başarılarını şu şekilde özetledi:

36. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı (Filipinler): 78 ülkeden 296 öğrencinin yarıştığı etkinlikte Türk öğrenciler 2 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

55. Uluslararası Fizik Olimpiyatı (Fransa): 94 ülkeden 415 öğrencinin katıldığı olimpiyatta Türkiye, 4 bronz madalya ve 1 mansiyon ödülü elde etti.

5. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı (Almanya): 60 ülkeden 227 öğrencinin yarıştığı organizasyonda Türk kız öğrenciler 3 gümüş ve 1 bronz madalya aldı.

Bakan Kacır, “Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Gençlerimizin kararlılığı ve azmi bizim en büyük gücümüz. Onların her daim yanındayız” diyerek, öğrencilerin bilimdeki başarılarının Türkiye’nin geleceğine olan katkısını vurguladı.

Kaynak: İGF