Her gününüz dünden farklı olsun ve hatta bu kez bir değişiklik yapın mesela, bana da yeni bir yıl için bolca şans dileyin, benimde sizlere dilediğim gibi.

Paçalarıma kadar ıslandığım bir yıldan geriye kalan sadece bir avuç yalnızlık. Giderek büyüyen çıkmazlar içinde sokak arasında kaybolmak gibiydi yitirdiğimiz günler. Eskiyi geride bırakıp yeniye sevindiğimiz her şey aslında bize dünden yadigâr. Biz yine de eskiyi paketleyip Mariana çukuruna atmayı yeni bir yılı karşılamak sandık.  Yanılgılarımız büyüklerimizden kalmaydı, kandırılmak ise bu aralar çok moda. Eskiyi hep bir kenarda tutup yine de yeniyi seviyoruz; yeni bir kıyafeti, yeni bir arabayı, yeni bir evi, yeni dostları, yeni bir sevgiliyi hatta yeni bir yılı. Bizden neler alıp götürdüğüne bakmadan hanemize yüklenmiş olan 365 gün 6 saati şampanya patlatarak kutluyoruz. Kutlamalıyız da! Yapacak daha iyi bir işimiz yok nasılsa. Herkes yeni senaryosunu çoktan yazmıştı bile. Yeni yılda yeni hayallere yelken açmak için eskiden listede yer alıpta yapamadıklarımızı, bu yıl yeniden listenin başına yazdıysak fena!  Eğer öyleyse oturup sizi neyin engellediğine bir bakın, hayatın mı tembelliğin mi? Yoksa listenin sonundaki önemsizlerden başlayıp önemlilere zaman mı bırakmadık?

Geçen yıl nerede yanlış yaptık ya da eksik, birini ya da birilerini yanlış yere mi koydukta dengelerimiz bozuldu. Belki de hedeflerimizi amaçlarımızın önüne koyduk kim bilir? Eğer öyleyse bu yıl her şeyi yerli yerine koyma zamanı, önceliklerimizden başlama zamanı, doğruyu ininden bulup çıkarma zamanı. Hadi kolları sıvayalım o zaman, paçalarımıza yeni bir yılın yeni heyecanları yapışsın. Çokça sevip, çokça sevilebileceğimiz insanlar bulalım, biraz vicdanlı, biraz merhametli hatta biraz duyarlı da olsun bu kez. Kendini eğitmeyi becerememiş akıl yoksunu, cehalete ahtapot gibi yapışmış insanlardan uzak, nokta kadar menfaat için tüm her şeyi yok sayan kişi ve kişilerden uzakta olalım bu kez.

Pusulanız iyilik olsun yaptıkça çoğalandan, sevdikçe bulaşandan, sevildikçe açığa çıkandan, damlayken denize dönüşenden. Kısacası doğru yerde, doğru zamanda, doğru insanlarla birlikte olmayı deneyin en temizinden. Ve en önemlisi doğru seçimler yapın geleceğiniz için, çocuklarınız için, sevdikleriniz için, kendiniz için. Boş naralara, kandırılmışlara, kandırmak için sırada bekleyenlere inat, yeni bir yılda, yeni güzelliklere doğru ilerleyip eski sayfaları kapatıp, yeni yüzlerle yol alalım.

Her gününüz dünden farklı olsun ve hatta bu kez bir değişiklik yapın mesela, bana da yeni bir yıl için bolca şans dileyin, benimde sizlere dilediğim gibi.

Hadi öpüldünüz çokça, hepinize mus mutlu yıllar….

GM