Son Çocuk Gülene Kadar Desteğe Devam

Eğitim odaklı çalışmalara ağırlık veren ESKADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği, Akkapı Mahallesi muhtarlığının da katkılarıyla Akkapı’daki Cemil Nardalı Konağı bahçesinde bir etkinlik düzenleyerek depremden etkilenen ve çevre şehirlerden gelen ailesini yitirmiş depremzede çocukları ile mahalle çocuklarını bir araya getirip onlara moral vermeye çalıştı.

Organizasyonu yapan dernek başkanı Şaziment Demirkıran etkinlik hakkında bilgi vermeye çalışırken “Biz bu etkinliği yapmaya karar verdiğimizde çok sayıda gönüllü insanlar bize güç verdiler. Amacımız son çocuk gülene kadar depremzede çocuklarına eğitim ve moral desteği vermektir.

WhatsApp Image 2023-02-26 at 21.14.08

Gönüllü öğretmenlerle onların eğitimine katkı koymayı planlıyoruz. Gönüllü Psikologlarımızla moral vermeyi hedefliyoruz. Yine gönüllü yüreği temiz insanların katkılarıyla da yakın şehirlerden getirilen depremzede insanlarımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda bizlere destek sağlayan eğitimci tüm iyilik meleklerimize teşekkür ederiz. Ayrıca lojistik destek sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a ve Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ekibine de teşekkür ederiz.”

WhatsApp Image 2023-02-26 at 21.14.07

Etkinlik süresince  çocuklara palyaço gösterileri, tavşan kız, ejderha kostümlü gençler yüz boyamaları yaptılar,  okuma kitapları dağıtıldı, oyuncakları verildi, sosis balonlarla sunumlar yapıldı, masallar anlatıldı, pamuklu şekerleri verildi, şarkılar söylendi.  Ayrıca ihtiyacı olan çocuklara kıyafetleri dağıtıldı.

WhatsApp Image 2023-02-26 at 21.12.38

WhatsApp Image 2023-02-26 at 21.14.09

Editör: Haber Merkezi