• "Tarım ve üretim olmadan yaşam düşünülemez"
  • "Aklınızı başınıza devşirin!"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, AKP iktidarının tarımda kanayan yaraları sarmak için hiç adım atmadığını belirterek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi sert sözlerle eleştirdi. Bakan Kirişçi'nin, "Havada, kara, denizde, her zaman ve her yerde büyük ve güçlü Türkiye" paylaşımlarını anımsatan Barut, "Kuru lafla peynir gemisi yürümüyor. Besici kan ağlarken tüketiciler de 1 kilo et alamıyor. Tarım ve üretim olmadan yaşam düşünülemez. Aklınızı başınıza devşirin" dedi.

"ÇİFTÇİ DE TÜKETİCİ DE PERİŞAN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Ülke tarımı bitme noktasına geldi. Başta deprem bölgesi olmak üzere her yerde gübreden mazota, tohumdan zirai ilaca kadar tüm girdilerin fiyatı artarken, çiftçimiz girdilerini bile temin edemiyor. Hayvancılıkta da durum farklı değil. Yem fiyatları alıp başını gitmiş, saman fiyatı altın olmuş. Besici kan ağlarken, ineklerimiz dahi kesilirken tüketiciler de 1 kilo et alamaz hale getirildi" diye konuştu. 

KİRİŞÇİ'YE PAYLAŞIM TEPKİSİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin tarımda yaşanan sorunları seyrettiğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti;

"Tarım ve hayvancılıkta sorunlar derinleşirken çözüm üretmesi gereken Bakan Vahit Kirişçi, 'Havada, kara, denizde, her zaman ve her yerde büyük ve güçlü Türkiye' paylaşımları yapıyor. İyi hoş, ülkemizle biz de gurur duyuyoruz ama gıda egemenliğimiz tehlikedeyken bu nasıl bir ruh halidir? Kuru lafla peynir gemisi yürümüyor. Tarım ve üretim olmadan yaşam düşünülemez! Aklınızı başınıza devşirin!"

Editör: Haber Merkezi