Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamamasına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aslan, aradan geçen 6 yıla rağmen Gülistan Doku’nun bulunamamasına tepki göstererek, “6 yıl… Aylar, mevsimler, yıllar değişti… Soru aynı: Gülistan Doku nerede?” ifadelerini kullandı.

“Gülistan bulunana dek sormaktan vazgeçmeyeceğiz” diyen Aslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu ülkede 6 yıldır bir genç kadının akıbeti bilinmiyor. 6 yıldır yetkililer Gülistan Doku’ya ne olduğunu bulamadı. 6 yıldır ne şüpheli Zaynal Abakarov yargılandı ne de Gülistan’ı bulmak için etkin arama çalışmaları yürütüldü.

Gülistan bulunana dek sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Yanıt istiyoruz: Gülistan Doku nerede? Neden şüpheliler korunuyor? Neden Gülistan’ın ailesinin ve akıbetini soranların şüphelerini gidermek için adım atılmıyor, neden etkili bir soruşturma yürütülmüyor?”

DEM Partili Türkoğlu’ndan doğum izni düzenlemesine tepki: Ücretsiz kreşler açılmalı
DEM Partili Türkoğlu’ndan doğum izni düzenlemesine tepki: Ücretsiz kreşler açılmalı
İçeriği Görüntüle

Aslan, Gülistan Doku’nun akıbetinin aydınlatılmasının yalnızca ailesi için değil, kamu vicdanı açısından da zorunlu olduğunu vurguladı.

Muhabir: Haber Merkezi