Kemal Memişoğlu, 1,5 milyon sağlık çalışanının gece gündüz hizmet verdiğini belirterek, “Sadece bakan olarak değil, bir Türk vatandaşı olarak onlarla gurur duyuyorum” dedi.
Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin resmi açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde “Sağlıklı Türkiye” hedefini vurguladı. Sağlıkta yalnızca hizmet sunumunun değil, aynı zamanda üretim ve sağlık teknolojilerinde yerli kapasitenin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nda sağlıklı bir Türkiye olsun istiyoruz. Sağlıkta üretim yapalım, teknolojiyi de kendimiz geliştirelim.”
Memişoğlu, yeni açılan 250 yataklı fizik tedavi hastanesinin bölge halkına önemli katkılar sunacağını ifade ederek, Kastamonu’nun sağlık hizmetlerinde daha ileriye taşınacağını söyledi. Sağlık alanında hizmet sunumunun yanı sıra sağlıklı toplum hedefinin de stratejik bir öncelik olduğunu belirtti.
“Sağlıkta sadece hizmeti değil, üretimi de gerçekleştirelim istiyoruz. Teknolojisini de kendimiz geliştirelim.”
Bakan, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına yönelik övgülerini yineleyerek, onların emeklerinin Türkiye’nin sağlık sisteminin temelini oluşturduğunu vurguladı.
“Bir buçuk milyon sağlık çalışanımız insanlarımıza hizmet etmek için çalışıyor. Onlarla gurur duyuyorum; sadece Sağlık Bakanı olarak değil, bir Türk vatandaşı olarak da.”
Memişoğlu, sağlık çalışanlarını vatandaşlara, vatandaşları da sağlık çalışanlarına emanet ettiğini belirterek, Kastamonu’da en iyi hizmetlerin sunulmasını temenni etti. Konuşmasını Ramazan ayını ve yaklaşan bayramı kutlayarak tamamladı.




