Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos 2022 Olağan Toplantısı’nda, Başkan Zeydan Karalar...

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos 2022 Olağan Toplantısı’nda, Başkan Zeydan Karalar’ı eleştirmekle görevli meclis üyeleri zor anlar yaşadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hizmetin kalitesini ve sayısını artırdıkça bazı meclis üyeleri kontrolden çıkıyor. Meclis toplantısında Ozan Gülaçtı, Vedat Gündoğan, Furkan Bozkurt, Mustafa Gedik ve bir iki kişi daha, Zeydan Başkan gerçekleri anlatıp, haksız eleştirileri yanıtladıkça sinirlerine hakim olamadılar ve hep bir ağızdan bağırıp çağırmaya başladılar.

Zeydan Karalar’ın ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan da etkili ve net konuşunca, eleştiriyle görevli isimler adeta çılgına döndü.

Bir şehit babasının, 2019’daki yerel seçimler öncesinde Zeydan Karalar’a karşı kurulan komploların içinde yer alması için iki kez teklif aldığını ve ikisine de kesinlikle katılmadığını anlattığı, Zeydan Karalar’ın şehit yakınlarıyla ilgili talepleri daima karşıladığını söylediği video, Başkan Zeydan Karalar’ın başarılarından rahatsız olanların heveslerini kursaklarında bıraktı.

Zeydan Karalar’la halkı, şehitlik mertebesi hassasiyeti üzerinden karşı karşıya getirmeye çalışanların planı, Zeydan Karalar’ın vatanına, yurduna bağlılığı ve şehitlere saygısıyla yoğrulmuş çelik tuğlalardan örülü duvarlara çarptı.

Zeydan Karalar belediyeyi her kulvarda çok daha iyi hale getiriyor. Mali açıdan işleri tam da söylediği gibi adım adım yoluna koyan, sonrasında hizmeti artıran, önümüzdeki süreçte de çok önemli işler yapmaya hazırlanan Zeydan Karalar, muhaliflerinde umutsuzluk yaratıyor ve bunun sonucunda sinirler geriliyor.

Zeydan Karalar’ın, belediyeyi daha iyi hizmet eder hale getirmesinden mutluluk duyması gereken muhalif meclis üyeleri, bunun tam tersi düşünceler içine giriyor olacaklar ki, Zeydan Karalar güzel işler yaptıkça öfkelenip, ilgisiz konularda boş eleştirilere giriyorlar.

Adana’nın çok sayıda noktasında, kent trafiğini rahatlatacak yollar yapılıyor, altyapı çalışmaları hız kesmiyor, arıtmalar birer birer inşa ediliyor, önemli altgeçitler yapılıyor ve üstgeçitler için hazırlıklar yapılıyor.

Kent turizminin gelişmesi, festivallerin bütün dünyaya tanıtılması için ne gerekiyorsa hayata geçiriliyor. Sosyal belediyecilik anlayışından kesinlikle taviz verilmiyor.

Kentin su problemi büyük oranda çözüldü. Doğal koşullar ve coğrafya yapısından kaynaklı bazı noktalarda yaşanan su problemi için de ilgili birimler bir saniye boş durmuyor.

Adanalı problemlerinin teker teker çözüldüğünü görüyor ve önümüzdeki süreçte hizmetin artarak devam edeceğini biliyor. O yüzden de Zeydan Karalar’ı destekliyor. Anket sonuçları zaten ortada ve Zeydan Karalar’a halkın desteği her geçen gün büyüyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” Vatana bağlılık, yararlı olmak, icraatla mümkündür, sadece hamasetle yol alınamaz.