Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Seyhanlı hemşehrilerinin yeni yılını kutladı.

Başkan Tekin mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli Seyhanlılar, Değerli Yol Arkadaşlarım,

Sizlere bu satırları, inancın ve kararlılığın hiç eksilmediği dört duvar arasından yazıyorum. Seyhan’a olan sevdamı, halkıma hizmet etme aşkımı ve haklılığımızdan aldığımız gücü hiçbir duvar engelleyemez. Bilin ki yüreğim; Seyhan’ın her sokağında, her hanesinde, her birinizin yanında atmaya devam ediyor.

Zorlu bir yılı geride bırakırken, yaşadığımız bu haksızlıkların geçici olduğuna, adaletin er ya da geç tecelli edeceğine olan inancım tamdır. Bizler, halkın iradesine saygı duyanlar, demokrasiye inananlar olarak tarihin doğru tarafında durmaya devam edeceğiz. Bu süreç sadece şahsıma değil, Seyhan halkının iradesine karşı yapılmış bir hamledir ve biz bu karanlığı yine hep birlikte, dayanışma ile aşacağız. Tıpkı büyük şair Melih Cevdet Anday’ın, haksız yere idama mahkum edilen Rosenbergler için yazdığı o ölümsüz şiirde hissettirdiği gibi; aklımızda hep özgürlük, hep o güzel günler var.

Şöyle diyordu usta şair:

Bir çift güvercin havalansa

Yanık yanık koksa karanfil

Değil unutulur şey değil

Çaresiz geliyor aklıma.

KOZAY: YENİ YIL, YENİ UMUTLAR, YENİ HEDEFLER
KOZAY: YENİ YIL, YENİ UMUTLAR, YENİ HEDEFLER
İçeriği Görüntüle

Bugün bizler de, tıpkı o şiirdeki 'anı' gibi; apansız aklımıza gelen o güvercinlerin kanat çırpışındaki özgürlüğü düşlüyoruz. Soğuk Savaş’ın o puslu ikliminde; delilsiz ithamlar ve siyasi baskılarla, büyük bir hukuk cinayetine kurban giden Rosenberglerin hikayesi hala hafızalarımızdadır. Tarih, o gün korkuyla verilen kararları nasıl birer utanç vesikası olarak yazdıysa; bugün bize yaşatılanları da vicdanlarda öyle mahkum edecektir. Rosenbergler, nasıl ki onurlu bir direnişin ve masumiyetin simgesi olarak ölümsüzleştilerse; bugün maruz kaldığımız bu haksızlık da yarınların aydınlığında hükümsüz kalacak, yalnızca acı bir tebessümle hatırlanacaktır. O günkü 'yanık karanfil' kokusu, bugün içimizi sızlatsa da, yarın barışın ve adaletin müjdecisi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2026 yılının demir parmaklıkların değil özgürlüğün, karanlığın değil aydınlığın, haksızlığın değil adaletin yılı olmasını diliyorum. Birbirinize sıkı sıkıya sarılın, umudunuzu asla kaybetmeyin. Buluşacağımız o güneşli günlere olan inancımla, hepinizi hasretle kucaklıyor, yeni yılınızı kutluyorum.”

Muhabir: Haber Merkezi