SBÜ Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu ve TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Tabip Odası’nda ‘Fotoğraf Gösterisi ve Sohbet’ etkinliği gerçekleştirdi. Doç. Dr. Ökten, “Salgınlar ve yapay afetler çağına girdik” dedi.

Adana Tabip Odası’nda gerçekleştirilen ve ATO Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ile hekimlerin yanı sıra sanatseverlerin de katıldığı söyleşide Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, ‘Sabahattin Ali’nin İzinde Sinop Cezaevi’, ‘Korona Yoğun Bakımda Bir Gün’  ve ‘Yangından Sonra’ konu başlıklı fotoğraf sunumu yaptı.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “DOĞA KENDİNİ HIZLA YENİLİYOR”

Etkinlikte konuşan TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “’Sabahattin Ali’nin İzinde Sinop Cezaevi’ konulu çalışmamı Sinop gezisi esnasında çektim. Sinop cezaevini çok ürkütücü ve etkileyici buldum. ‘Korona Yoğun Bakımda Bir Gün’ fotoğraflarımı ise pandeminin ilk zamanlarında cep telefonu ile yoğun bakımda çektim. ‘Yangından Sonra’ fotoğraflarımı TTB 2. Başkanı ve TTB Olağan Dışı Hekimlik Kolu’nun bir üyesi olarak durum tespiti yapmaya gittiğim yerlerde çektim. Ayrıca sergimi Adana Aladağlar, Antalya Manavgat, Mersin Boğsak ve Aydıncık ile Muğla bölgesinden çektiğim fotoğraflarla derledim. Fotoğraflarını çektiğim yangında bölgesine aylar sonra gittiğimde yanan ağaçların yeniden yeşerdiğini gördüm. Doğanın kendini çok hızlı bir şekilde yenilediğini ama biz insanların  buna ne kadar izin vereceğimiz büyük bir soru işareti?” diyerek pandeminin bitmediğini ve devam ettiğini, çağımızın artık doğal afetler değil, yapay afetler çağı olduğunu sözlerine ekledi.

UZM. DR. MENTEŞ, “PANDEMİ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRDİ”

Fotoğraf gösterisi ve anlattığı yaşam öykülerinden dolayı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e teşekkür eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz hekimler insan sağlığını korurken aynı zamanda da doğamıza, çevremize, kentimize karşı sorumluluğumuzunda bilincindeyiz. Bu bilinci sanatla da birleştirince etkin bir güç oluşturuyoruz. Ali İhsan Başkanımız gibi fotoğraf sanatıyla uğraşan hekim arkadaşlarımız olduğu gibi müzik, edebiyat gibi farklı sanat dallarıyla kendini aşan meslektaşlarımız var. Biz kendileriyle gurur duyuyoruz. Pandemi dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de alışkanlıkları değiştirdi. Henüz bitmiş değil. Pandemi devam ediyor. Korunma tedbirlerini ısrarla sürdürmeliyiz.” dedi.

Katılımcıların merak ettiği soruların yanıt bulmasıyla yaşama dair farklı bakış açısı oluştu.