Birinci haftayı tamamladık. Habere Güven renkliliği ve haberde ortaya koyduğu performans ile kendini kanıtlama da ısrarlı. Birçok eksiğimiz...

Birinci haftayı tamamladık. Habere Güven renkliliği ve haberde ortaya koyduğu performans ile kendini kanıtlama da ısrarlı. Birçok eksiğimiz olduğunun farkındayız. Eksiklikleri koşarken gidermenin daha doğru olduğunu düşünenlerdeniz. Çünkü her şeyi en mükemmel yapma şansımız yok. Bekleyerek düzeltmek yerine yürürken düzeltmek ve düzelmek temel ilkelerimiz arasında.

Haberlerimiz de ki renklilik ve çeşitlilik bu alanda iddialı olduğumuzu da ortaya koyan göstergelerden. Yanlı olmadığımızı haberlerde ki çeşitlilikten okumak mümkün ama buna rağmen bizi bir yere koymak isteyenler mutlaka olacaktır. Bize düşen onlara da saygı göstermektir. Çünkü onlarda, karşıt yaratarak yaşamı sürdürme arzusu hakimdir ve bizlerde bunu fark ettiğimiz için o eğilimlerde olanlara çok takılmıyoruz.

Değerli habereguven.com okurları; bulunduğunuz her alan, her iş yeri, her ilçe, her il bir haber kaynağıdır. Yaşananları aktarmak ve yaşanılanlardan haber üretmek fazlasıyla mümkündür. Yanı başımızda yaşanan birçok olayı yalnızca izleyen durumundayız. Onları bir biçimde aktarmanın da yurttaşlık görevi olduğunu fark ettiğimizde çevremizde ki birçok şeyinde hızla değişebileceğini göreceğiz.

Aslında bulunduğumuz tüm alanlarda haber ögesi olabilecek onlarca gelişme olabiliyor. Bizlere düşen görev onları aktarmaktır.

Çünkü haberin kendisi aynı zamanda bir değişime de hizmet etmektedir. Bireyde, toplumda, iktidarlarda, siyasette, ailede vb. birçok değişim haberin yaratabileceği sinerjiyle mümkündür.

İnsan olarak yaşadığımız bu evrende iyi veya kötü birçok gelişmeler oluyor. Bunların birçoğunu bize yansıtılandan öğrenebiliyoruz. habereguven.com yaşamın gerçekliği üzerine haberlerini kurgular ve yansıtır. Objektiftir ve gerçekçidir. Ona devinim katacak olan sizlersiniz, bizleriz. Birbirimizi yaşanabilir bir dünya etrafında doğru haberler ile örgütleyebilirsek birçok yanılsamaları da engelleyebiliriz.

Kendi rollerimizi küçümsemeyelim. Kendimizden oluşan milyarların oluşturduğu bu evrende yaşamı yabancılaştıran tüm unsurları en aza indirebilecek girişimlerden biri çevremizde gördüğümüz gerçeklikleri birbirimize yansıtma becerisi gösterebilmekle ilintilidir.

Yani habereguven.com sizleri yabancılaştırabilecek tüm unsurlara karşı sesinizi yükseltebileceğiniz bir platformdur aynı zamanda.

Dünyanın neresinde olursanız olun çevrenizde ki gelişmeleri, çalışmaları, sergileri, panelleri, haberleri kendinize saklamayın.  İnsanın içinde olduğu tüm eylemlilikler, tüm çalışmalar, ürettiği tüm değerleri bizler haber unsuru olarak görüyoruz.

Habere Güven görülmeyenleri görünür hale getirme arzusundadır. Ama bu tek başına ve sınırlı olanaklarla olabilecek bir şey değildir.

Gelin hep birlikte yaşanabilir bir dünyanın da parçası olabilecek, değişime hizmet edebilecek habercilik anlayışını Habere Güven aracılığıyla zenginleştirelim.

Birlikte üretelim, birlikte değiştirelim.

Habere Güven sizin sesinizdir.

Sevgi ve Saygılarımla

Güven Boğa