Fotoğraf ya da video gönderirken göndereceğimiz kişiye gelip aşağıdan ataca tıklıyor ve göndereceğimiz resmi GALERİ sekmesinden seçiyorduk.

Uygulamadan gönderdiğimiz fotoğrafların kalite kaybına uğradığını biliyoruz. Peki bu sorunu nasıl aşacağız? WhatsApp gönderi kalitesini artırma işlemi nasıl yapılır, yüksek çözünürlüklü fotoğraf nasıl gönderirim gibi soruların cevabını arıyorsanız sonuna kadar yazımızı okuyun.

Sıklıkla kullandığımız WhatsApp uygulamasını bazen anlık mesajlaşmak, fotoğraf göndermek, belge göndermek veya görüntülü görüşme yapmak için kullanıyoruz. En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olduğu konusu tartışa götürmez. Sevdiklerimizle, işimizle alakalı bir çok fotoğraf paylaşıyoruz. WhatsApp algoritması gereği gönderdiğimiz bu fotoğrafları sıkılaştırır. Bir başka deyişle telefonumuzdan çektiğimiz bir fotoğrafın çözünürlüğünü değiştirir.

Anlatcağımız yöntem ile WhatsApp fotoğrafları yüksek kalitede gönderme işlemini yapabileceksiniz. Bu değişim ister istemez gönderilen fotoğrafın kalitesini yükseltecek. İşte bu yazımızda WhatsApp’ta fotoğrafları yada videoları kalite kaybına uğramadan nasıl göndereceğinizi anlatacağız.

Videoları, fotoğrafları tam çözünürlükte göndermek münkün, işte yöntemleri!

Burada kullanacağımız yöntem aslında WhatsApp’ ın bize sağladığı bir başka önemli özelliği kullanmak olacak. Herhangi bir resim göndermek istediğimizde yaptığımız işlemi başka bir şekilde yapacağız. Fotoğraf yada video gönderirken göndereceğimiz kişiye gelip aşağıdan ataça tıklıyor ve göndereceğimiz resmi GALERİ sekmesinden seçiyorduk.

Şimdi gelelim kalite kaybı yaşamadan fotoğraf gönderme yöntemine.

  • Kalite kaybı yaşamadan fotoğraf veya video göndermek istediğiniz kişiye gelin,
  • En altta sağda Ataç sekmesine giriş yapın,
  • Açılan pencerede Belge sekmesine tıklayın,
  • En üstte Diğer belgelere göz atın… yazısına tıklayın,
  • Çıkan bölümde daha önce telefonunuzdan çektiğiniz fotoğraflar vs bulunuyor. Bu fotoğraf yada videolardan birini seçin,
  • Göndere basın.

Yukarıda anlattığımız yöntemle WhatsApp’ta fotoğraf gönderdiğinizde, telefonunuzun çektiği kalitede, çözünürlükte karşı tarafa ulaştığını göreceksiniz. WhatsApp uygulamasının algoritması gönderdiğiniz fotoğrafları “belge” olarak algılayacak ve herhangi veri kaybına uğratmadan gönderimi sağlayacak.

WhatsApp Image 2023-04-25 at 23.37.05

WhatsApp Image 2023-04-25 at 23.37.32

WhatsApp Web kullanarak da bilgisayarınızda winrar yada 7zip programıyla sıkılaştırdığınız fotoğrafları gönderebilirsiniz. 

Bu yazımızda sizlere yüksek çözünürlükte yani telefonunuz kamera kalitesinde çektiğiniz fotoğrafları hiç bir veri kaybına uğramadan nasıl göndereceğinizi anlattık.

qaaa