Yaşadığımız yeryüzünde dijital çağın etkilerini her geçen zaman diliminde daha büyük boyutlarda görmekteyiz.

Dijital çağ internet, Metaverse, Watsapp, Twitter, Instagram, Google, Blockchain, Bulut Bilişim Ağları ve diğer tüm sosyal medya ağları, uygulamalar insanların, kurumların, toplumların, devletlerin üzerinde egemenliğini etkilerini yoğun bir şekilde sürdürdüğü evredeyiz
Elon Musk Twitter'i 25.04.2022 tarihinde hissesi 54,2 dolardan tamamını 44 milyar dolara 01.03.2006 yılında mikrobiyolog ve sosyal ağ hizmetleri olarak kuran Jack Dorsey,Noah Glass,Biz Stone,Evan Williams'dan satın aldığını açıklamıştır.

Twitter ve mobil ödeme şirketi Square  kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey 35 yaş altı en genç girişimci seçilmiştir. Elon Musk Twitter'in devir işlemleri sonrası yaptığı açıklamada Twitter özel bir şirket haline gelecektir, ifade özgürlüğü, işleyen demokrasinin temel taşıdır. Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehirdir açıklamasında bulunmuştur.

Twitter sosyal ağlar kategorilerinde haber uygulamaları olarak tanımlanmaktadır.

Twitter tüm dünyada ülke yöneticileri, siyasetçiler, şirket yetkilileri, sanatçılar, sporcular, yazarların, toplumların diğer tüm kesimlerinin düşüncelerinin, fikirlerinin, görüşlerinin, açıkça ifade edildiği en önemli özgürlükler ve haber platformu olacaktır.

Twitter 'in 44 milyar dolara el değiştirmesi ABD hükümetinin ve ilgili kurumlarının onayıyla mümkündür.

Dünyanın en zengin kripto para girişimci iş insanı Elon Musk tarafından Twitter 'in satın alınması her hangi bir sanayi kuruluşları, gıda şirketi , medya veya finans kuruluşlarının el değiştirmesi olarak değerlendirilmesi mümkün değildir.Twitter'in el değiştirmesi insan yaşamının, dijital Teknolojiler çağının dönüm noktasıdır.

Güney Afrika'da 1971 yılında doğan Elon Musk ayrıca ABD ve Kanada vatandaşıdır. ABD de yaşamaktadır. Pensilvanya ve Stanford Üniversiteleri Fizikci, malzeme mühendisliği ve ekonomi eğitimi almış, endüstriyel tasarım ve Teknoloji girişimcisidir. Evli ve yaşayan 7 çocuk babasıdır.

294 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin kişidir.
Dünyada Tesla Motor's  Elektrikli otomobil Teknolojileri,Space-x Uzay, Uydu, Roket Teknolojileri,Dogecoin , kripto para girişimci ve CEO'sudur.
Ayrıca ödeme aracı Pay Pall , Güneş Enerjisi şirketi Solar City , Elektrikli otomobil Teknolojileri ve Uzay teknolojileri elektrik üretim ve ihtiyaçları,
Beyin bilgisayar arayüzlerini geliştiren nöroteknolji şirketi Neuralink'i , Tünel inşaatları yapanThe Boeing Company 'i Hypeloop isimli yüksek hızlı Tren sistemleri tasarımı şirketleri kurdu.

Musk Foundtion (Musk Vakfı) ile bilim, eğitim, çocuk sağlığı,temiz ve yenilenebilir enerji hayır işleri olarak yapmaktadır. Ticari olmayan Open Al
Araştırma Şirketi kurmuştur.

Mars ta Mars Sahası adlı planlaması bulunmaktadır.

Elon Musk Warren Buffett,Bill Gates,Artihut Blank, Michael Moritz in olduğu en zengin 12 iş insanları  servetlerini hayırlı işler için bağışlama taahhüdü imzalamıştır.

Twitter 1,3 milyar hesabının 330 milyon aktif kullanıcıları bulunmaktadır.
ABD'de 77 milyon, Brezilya 'da 35 milyon, Japonya 'da 29 milyon, Türkiye 'de 6 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır.

Elon Musk 17.12.2021 tarihinde Türksat 5B uydumuzun uzaya gönderilmesi töreni için ülkemize gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapmıştır. Türksat 5B devreye girmesiyle ülkemizde internet hız ve kapasitesinin 15 kat artacağı yetkililer tarafından açıklanmıştır.

Elon Musk ayrıca ülkemizde Tesla Motor's ile Elektrikli otomobil üretmek istediklerini belirtmiştir.

Elon Musk Bilişim Teknolojileri, sağlık teknolojileri, Yapay Zeka, Havacılık ve Uzay teknolojileri, Kripto para Dogecoin, Elektrikli otomobil ve bir çok alanda ABD vatandaşı  günümüze dünyada en çok tanınan en önemli lider ve girişimci olarak çalışmalar yapmaktadır.

Elon Musk 25.04.2022 tarihinde Twitter hisselerini satın almıştır.
Aynı gün ülkemizde KVK Teknoloji Ürünleri A.Ş (Mobil teknolojiler GSM ve Bilişim Teknolojileri nin en önemli kuruluşu) nin kurucu ortağı Kavala Holding'in sahibi Osman Kavala Gezi parkı olayları davasından TCK 312/1 maddesi ile müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verilmiştir.

TCK 312/1 maddesi: Hükümete karşı suç,cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış
müebbet hapis cezası verilir.

Osman Kavala Türk İş İnsanı, girişimci,insan hakları savunucusu
2002 den beri ticari amacı olmayan bir kültür kurumu Anadolu Kültür'un yönetim kurulu başkanı olarak tanınmaktadır. 02.10.  1957 Paris doğumludur.

Manchester United Üniversitesi Ekonomi mezunudur. Kavala Grubun sahibi yöneticisi Ayrıca Açık Toplum Vakfı, Tesev, Tema, Tarih Vakfı,
Diyarbakır Siyasal ve sosyal araştırma vakfı yöneticisidir.

Osman Kavala 1980 li yıllarda Commodore-64  Ülkemizde tanıtan
cep telefonu Navigasyon (Coğrafi Bilgi Sistemleri ve mobil Teknolojilerini ülkemizde ilk kullanımı sürecini 1993 yılında Turkcell ile kurduğu KVK Bilişim Teknolojileri AŞ ile ülkemizde dijital teknolojileri girişiminde öncülük yapmış iler görüşlü iş insanı girişimci.

2002 yılına kadar Mobil teknolojiler, Bilişim ve dijital Teknolojilerin ülkemizde kullanılması kullanılmasının gelişmesi ve yaygınlaşmasında çok önemli katkılar sağlamıştır. Osman Kavala ülkemizde
Daha sonraki yıllarda  insan hakları savunucusu olarak yaşamını sürdürmeye devam etmiştir.

KVK 1993 yılında KVK Teknoloji Ürünleri AŞ. Mehmet Emin Karamehmet Turkcell kurucu ortağı, Murat Vargı Turkcell kurucu ortağı, Osman Kavala KVK ortağıdır. Birgün Gazetesi ortağı , İletişim yayınları kurucu ortağı Türkiye F- 16 parçaları tedarik ve yazılım, Mikes kurucusu.
Osman Kavala dijital teknoloji çağında ülkemizi bilişim teknolojileri, bilgisayarlar, mobil teknolojiler, cep telefonları, navigasyon çalışmaları gelişmelerin geleceğin anahtarlarını sunmuştur.

Elon Musk dünyanın en zengini en önemli iş insanı Osman Kavala ülkemizin dijital Teknolojilerini kullanmasının en önemli ismidir.