WhatsApp Web nedir, nasıl kullanılır sorularının cevapları için yazımızın devamını okumalısınız. ...

WhatsApp Web nedir, nasıl kullanılır sorularının cevapları için yazımızın devamını okumalısınız.

WhatsApp Web nedir?

WhatsApp masaüstü uygulaması ve WhatsApp Web telefonunuzdaki WhatsApp hesabının web bazlı uzantılarıdır. Gönderip aldığınız mesajlar telefonunuz ve bilgisayarınız arasında tam olarak senkronizedir ve bu mesajları her iki cihazda da görürsünüz. Telefonunuzda yaptığınız herhangi bir aktivite bilgisayarınızdaki WhatsApp'a da yansır veya tam tersi..

WhatsApp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp Web servisinin avantajlarından yararlanmak için masaüstü uygulamasını indirebileceğiniz gibi herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden de kullanabilirsiniz. Bilgisayarınıza uygulamayı indirmeniz için bilgisayarınızın Windows 8 ve daha üstü işletim sistemini desteklemesi gerekiyor.

WhatsApp Web’e giriş yapmak için

Web WhatsApp ile tüm sohbetlerinizi bilgisayarınızla sorunsuz bir şekilde senkronize edebilirsiniz. Böylece hangi cihazdan sohbete devam etmek sizin için daha kolaysa onu tercih edebilirsiniz. Başlamak için web.whatsapp.com adresine gidin.

Telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın.

Sayfa açıldıktan sonra akıllı telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açarak uygulamanın içindeki diğer seçenekler veya Ayarlar simgesine dokunun ve WhatsApp Web’i seçin. Ardından ekrandaki barkodu ekrana taratın. Sohbet kısmı açılacaktır.

** iOS için; Ayarlar >> WhatsApp Web'e gidin.

** Android için; Sohbetler >> Menü >>WhatsApp Web'e gidin.

** Nokia S60 için; Menü >> WhatsApp Web'e gidin.

** Windows Phone için; Menü >> WhatsApp Web'e gidin.

** BlackBerry için; Ekranı yukarıdan aşağıya çekin >> WhatsApp Web'e gidin

WhatsApp’ın internet sayfasını açtıktan sonra telefonunuzdan tekrar WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp>>Ayarlar bölümüne giderek WhatsApp Web seçeneğine dokunun.

Barkodu tarattıktan sonra açılan sayfada mesajlarınızla birlikte “Telefonunuzu bağlı tutun” uyarısını da göreceksiniz. Bu uyarı telefonunuzun sürekli internete bağlı olması gerektiği anlamına geliyor. Telefonunuzun internet bağlantısı olmadığında yeni mesajları göremezsiniz.

WhatsApp Web’in avantajları nelerdir?

WhatsApp uygulamasının web tabanlı uzantısı sayesinde WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz veya aldığınız tüm iletileri telefonunuzun yanı sıra bilgisayardan da görebiliyorsunuz. WhatsApp Web; telefonda olduğu gibi bildirim alabilmek, hızlıca dosya aktarımı sağlamak gibi avantajları nedeniyle özellikle profesyonel amaçlı kullanılıyor.

WhatsApp Web, mobil uygulamadan farklı özellikler de sunuyor. Bu özellikler emoji kısayolları, WhatsApp Web klavye kısayolları, iki WhatsApp Web hesabını aynı anda kullanma, Mavi tik olmadan mesajları okuma ve sesli mesaj kontrolü şeklinde.

WhatsApp Web’in dezavantajları var mı?

İnternet sorunu yaşıyorsanız, uygulamayı kullanmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.  Telefonunuzun sıfırlanan şarj gibi durumlarla pasif olması durumunda ve internet bağlantısının olmaması durumunda WhatsApp Web servisine erişim sağlayamazsınız. Bildirim sesleri rahatsızlık verici olabilir. Aynı anda farklı tarayıcılarda servisten yararlanamazsınız. Mesajlarınızın gizliliği için servisi otomatik olarak kaydettiğiniz bilgisayarınızı ve telefonunuzu boş bırakmamalısınız.

Bilgisayarınızdan ayrılırken ÇIKIŞ yapmanız ÖNEMLİ !