Yıl olmuş 2022, Dünya’nın ileri gelen ülkeleri zangır zangır bağırarak karbon atıklarını minimuma indirmeye çalışırken Türk’ün aklı hepsinden üstündür deyip, ver yansın mazota...

buse

Yıl olmuş 2022, Dünya’nın ileri gelen ülkeleri zangır zangır bağırarak karbon atıklarını minimuma indirmeye çalışırken Türk’ün aklı hepsinden üstündür deyip, ver yansın mazota asılmak neden?  

KKTC’den bildiriyorum,

95 oktan benzinin litresi 24.86 TL, elektrikler 16 saat aralıksız kesiliyor, en az elektrik kesinti süresi 5 saat, güneş enerjisi ile üretim yapan evlerin elektriği yok, elektrik kurumu mazot alamıyor diye üretim yapamıyor, sistemleri de yetersiz, elektrikli arabanın doğaya zararı benzinli ya da dizel arabaya göre çok çok az iken vergisi ve gümrüğü araba fiyatı kadar, bilimsel olarak senenin 320 günü güneş enerjisinden elektrik üretilebilecek olan KKTC halen daha mazot yakma derdinde, ha bir de buna ek olarak evlere güneş enerjisi kurmak için kota da dolmuş, devlet artık izin vermiyor.  

Yani anlayacağınız, Finlandiya’dakiler, Almanya’dakiler falan istedikleri kadar komple elektrik, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir malzeme falan bulsun kullansın siz hepiniz biz Türkler TEK çünkü! Karbon atık oranını size düşürtmeyeceğiz!  

Yanlış anlaşılmak istemem küçücük bir Akdeniz’deki adanın yarısı olarak mücadele eden değiliz tabii ki garantör, ana vatan, maddi manevi yanımızda duran Türkiye Cumhuriyeti’de bizimle bu direnişte. Dünya’yı kurtarmanıza izin vermeyeceğiz.  

Teknoloji, fırsatlar, olanaklar ileri gittikçe geriye gidiyoruz. Nasıl bozuk bir sistemdir bu böyle. Gün geçtikçe daha kötü, daha beter bir hal alıyoruz. Sonra pat 2 gemi mazot gelsin, yaşasın ana vatan Türkiye! Göz yummayın.  

Bakın Türkiye düşmanı değilim, ya da Rumcu diye adlandırılan hainlerde de değilim ben mantıksızlık düşmanıyım, akıl var mantık var.  Bu kadar güneş alan bir ülkede yenilenebilir enerji santralleri kurulabilirken, elektrikli arabalara çok rahat geçilebilirken kendi ayağımıza sıkıyoruz. Ambargo uyguluyoruz.  

KKTC’yi bir tek Türkiye tanıyor diyorlar ya hani onu da kendimiz istedik ya. Ambargoyu da biz uyguladık kendimize, biz kendimizi dünyadan soyutladık ayırdık, kendi kendimizi dışladık.  

Bunları söyledim ya;

  • Türk düşmanı BEN;
  • Rumcu BEN;
  • Şükretmesini bilmez BEN;
  • Yetinmesini bilmez BEN;

Olarak atanmaktan GURUR duyuyorum! Eğer mantıklı bir şey söylediğimizde ifade özgürlüğümüzün önüne faşist yaklaşımlarla gelip bize düşmanlık beslenecekse beslensin.  

Artık halkı daha nasıl kazıklarım, cebime nasıl daha fazla para atarım, nasıl egomu tatmin ederimciler değil gerçekten mantıklı düşünen insanların o koltuklara konması gerektiğine inanmaktayım!